Четирима души бяха затрупани след бурите в югоизточния швейцарски кантон Граубюнден. Тази сутрин спасителите са извадили изпод каменните отломки оцеляла жена край село Лостало, разположено северно от езерото Комо, съобщи ДПА, позовавайки се на местната полиция. Издирването на другите трима затрупани продължава.

Алпийският курорт Цермат на връх Матерхорн е откъснат от останалия свят поради излезли от коритата си малки реки. В момента железопътната линия към град Висп остава прекъсната. Кметът на Цермат Роми Бинер-Хаузер заяви, че туристите са в безопасност. Тези, които не могат да заминат, ще получат настаняване.

Долината на река Месолчина, разположена южно от прохода Сан Бернардино на границата с Италия е особено пострадала от проливните дъждове, наводненията и свлачищата, продължаващи от петък насам. Няколко души са евакуирани от домовете си като предпазна мярка. Има и наводнени пътища. Полицията предупреди хората да не влизат в мазета или подземни паркинги и ги призова да стоят далеч от придошлите води.