Днес облачността ще бъде променлива.

В следобедните часове отново на места ще превали и прегърми, но явленията ще бъдат съсредоточени главно в Рило-Родопската област и привечер - около Централния Балкан.

В района на София краткотрайни превалявания не са напълно изключени, но вероятността за такива е по-малка от вчера: който прецени, може да рискува и  да не носи чадър.

Максималните температури ще бъдат от около 24 до 29, 30 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето утре.

Минималните температури ще останат високи, със стойности, обичайни за началото на лятото, от 10 до 15 градуса.

Дневните температури също ще са високи, от 25 до 30 градуса.

Ще има купеста облачност, но отново краткотрайни валежи са вероятни над планините на Югозападна България и около централните части на Стара Планина.

В неделя атмосферата над страната ще се лабилизира силно.

През по-голямата част на деня, освен в ранния предиобед, ще се развиват мощни купесто-дъждовни облаци и на много места ще има гръмотевични бури, краткотрайни поройни дъждове, а не са изключени и градушки.

Затова, ако планирате Гергьовден на открито, осигурете си възможност да се приберете в сграда или под заслон: най-вече в планините, но не само, празнуването на открито около и след обяд не би било комфортно и спокойно.

Температурите сутрин ще бъдат от 10, 11 до 15, 16 градуса, а след обяд ще са в интервала от 22, 23 до 28, 29 градуса, по-ниски, до около 20, в местата с интензивни валежи и мощна купесто-дъждовна облачност.

Не бива да се разчита на стабилизиране на времето през повечето дни на следващата седмица.

Температурите, главно дневните, ще се понижат и максималните стойности ще бъдат около и малко  над 20 градуса, в някои дни на места до около 25.

Около и след обяд на много места ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, на отделни  места - и градушки, а чадърите трябва да бъдат задължителен атрибут през всички дни на следващата седмица.