Хладното време ще се задържи през по-голямата част от новата седмица.

Днес ще бъде облачно и дъждовно. Ще превалява, преди обяд над западните и централни райони, а в следобедните часове - над Източна България.

Температурите остават ниски в западните и централни части, където ще бъдат от около 8 до 10-11 градуса, По-високи стойности ще има над крайните източни райони - до около 15 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток и изток.

За днес НИМХ е издал предупреждение за очаквани силни валежи за жълт код за 7 области в южната и югозападна част от страната.

През нощта ще бъде облачно, със слаби превалявания, които от югоизток в часовете преди изгрев отново ще се активизират.

Вятърът, отначало в Дунавската равнина, ще се ориентира от запад, предимно слаб.

Минималните температури утре ще са от около 6 градуса на запад до 12 в крайните югоизточни райони.

Облачно, с превалявания над източните и централни части на страната ще бъде утре. Дневните температури ще са от 7 градуса на запад  до 15 по морския бряг.

В сряда за кратко преваляванията спират в повечето райони, но ще остане хладно, с температури около и малко над 10 градуса. По-високи стойности - до около 15, ще има в Дунавската равнина, където ще има временни разкъсвания на облачността.

Нов средиземноморски циклон ще донесе превалявания в четвъртък и петък.

Очакват ни повсеместни валежи от дъжд, а по високите полета и Предбалкана - и от мокър сняг. 

Температурите ще бъдат декемврийски, в по-голямата част от страната: в четвъртък от около 4-5 до 10 градуса, малко по-високи - на изток.  

В петък преваляванията ще продължат, а температурите ще останат без съществена промяна.

В съботния ден ще остане хладно, но в западната половина на страната преваляванията ще спират.

В неделя валежите ще спират, ще има по-съществени разкъсвания на облачността, а и температурите постепенно тръгват нагоре.