Днес ще бъде облачно. преди обяд дъжд ще превалява в западната половина на страната, а в следобедните часове - и над останалата част.

От югозапад валежите ще започнат да спират и до довечера в Южна България ще спрат на повечето места.

През нощта дъжд все още ще превалява над Северна България и част от централните райони на страната.

Утре минималните температури ще бъдат в широк интервал: от 5-6 градуса на запад до 15-16 градуса на североизток, където ще духа слаб южен вятър. Преди обяд преваляванията ще спират. 

Облачността ще намалява и след обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

Максималните температури утре ще бъдат от 15 до 20 градуса. 

В събота минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, в крайните североизточни райони и по Черноморието - до 12, 13.  В Дунавската равнина, Тракия и котловините на места ще се образуват мъгли и ниски облаци.

През деня облачността от запад ще се увеличава, но ще остава предимно средна и висока - прозрачна за част от лъчите на слънцето. В източните райони през по-голямата част от деня ще остане слънчево.

Максималните температури ще бъдат от 16, 17 на запад до 20, 21 градуса на места в източните райони.

Без съществена промяна ще остане времето в неделя.

В понеделник и вторник минималните температури ще останат без промяна - от 5 до 10, на места до 12 градуса, а дневните - от 15 до 20, на изток до 21 градуса. Облачността ще бъде променлива, често - значителна.

През първия ден ще превали на места в западните райони, а във вторник - само на отделни места в Южна България.

Според сегашните предварителни прогнози, в средата на следващата седмица отново ще превали на повече места, а максималните температури слабо ще се понижат, оставайки над обичайните за втората половина на ноември.