Седмицата започва със слънчево време, но до края и в някои дни ще има и слаби превалявания на места, както и мъгли сутрин.

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде незначителна, намаляваща и до слънчево време. Повече облаци ще има над североизточните райони и там до ранния следобед все още е възможен слаб дъжд. 

Ще бъде почти тихо, със слаб северозападен вятър в североизточните части. Максималните температури ще са от 16 до 21 градуса. 

Довечера и през нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури утре ще са от 4 до 9 градуса, на места в ниските части и  котловините малко по-ниски, а по морето - до около 12 градуса. 

В котловините и около водните басейни сутрин на места ще има мъгли, които около обяд ще се разсейват.

Утре облачността над южните и западни райони ще се увеличи, но ще бъде без валежи. Дневните температури ще останат без промяна, от 16 до 21 градуса. Ще се появи слаб източен вятър.

В сряда облачността ще бъде променлива, предимно висока и средна. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, в източната половина на страната до 12-13.

По-късно след обяд на места в южната половина на страната е възможно да превали слаб дъжд.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, по-често значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, а дневните - от 15 до 20. 

В петък облачността ще бъде значителна. Минималните температури ще са от 6 до 11, а дневните от 15 до 20, в южните райони до 21 градуса. Ще духа слаб, в  Дунавската равнина - до умерен западен вятър.

След обяд над крайните североизточни райони ще превали дъжд.

В събота и неделя ще бъде слънчево, сутрин в низините и котловините на места - мъгливо.

Температурите слабо ще се понижат и минималните ще са от 1 до 6-7 градуса, а дневните - от 12 до 17 градуса.