Климатолозите отчитат началото на лятото на 1 юни, а краят му - на 31 август. Въпреки, че заради промяната на климата, през последните 15-20 години по-голямата част от септември в температурно отношение е лятна, той климатично е есенен месец.

През следващите три дни на август  и последни 3 на климатичното лято ни очаква слънчево, горещо и сухо време, без валежи и с температури на много места около и над 35-37 градуса

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от югоизток и юг. Температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от юг и югоизток. Утре минималните температури ще бъдат от 14 до 19-20 градуса, по морето по-високи.

През деня ще бъде слънчево, с незначителна средна  и висока облачност. Ще духа слаб вятър от югоизток, в Дунавската равнина и по Черноморието  — от изток.

Температурите ще се повишат още и ще са от 32 до 37, на места до около 38 градуса.

В неделя минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще продължат да се повишават и ще достигнат 33 до 38 градуса в повечето места. Не е изключено в отделни райони да бъдат достигнати и с градус-два по-високи максимални стойности.

Ще бъде слънчево и в по-голямата част от страната — почти тихо. Слаб източен вятър ще духа в източните райони.

В понеделник ще остане слънчево и горещо. Минималните температури ще бъдат от 14 до 20, по морето — до 22, 24 градуса, а дневните ще останат високи, от 33 до 37, 38 градуса. Ще бъде слънчево и почти тихо, със слаб бриз по морето.

Привечер над северозападните райони ще се появи средна и висока облачност. Това ще бъде първият признак за промяна на времето.

Почивните дни за пореден път ще предложат отлични условия за туризъм, както на море, така и по планините в цялата страна

Във вторник от северозапад ще прониква малко по-хладен въздух. Над северозападните и част от западните райони на отделни места ще превали и прегърми.

Дневните температури ще са от около 28-30 на запад до 35-36 градуса в източните и южни райони.

В сряда ще бъде слънчево, с малка вероятност за валежи. Температурите ще останат без промяна.