Днес  облачността ще бъде по-често значителна. На много места ще има превалявания с гръмотевици, както и локални градушки.

По-значителни ще бъдат явленията след обяд и преди полунощ над южните райони.

Температурите ще са от 27 до 33 градуса.

Утре  и  вдругиден ще остане със значителна облачност. С прекъсвания краткотрайни валежи ще има над цялата страна. Температурите утре ще са от 22, 23 по местата с повече валежи и високите полета (за София до около 20,21 градуса) до 28, 29 на места в низините. В сряда ще бъдат в интервала от 24 до 29 градуса.

От четвъртък температурите ще се повишават, а преваляванията от краткотраен тип ще бъдат локализирани предимно във и около планините, а в низините ще бъдат само на отделни места. В София краткотрайни валежи с различен интензитет, главно в следобедните часове, ще има почти до края на седмицата.

Температурите в четвъртък ще бъдат от 26 до 32 градуса, а от петък на места в низините отново ще бъде горещо, със стойности до 34 градуса.

Освен днес  и  утре, морето ще бъде по-подходящото място за летни отпуски от планините. Макар слаби краткотрайни валежи да не са изключени в някои  дни, там ще бъде по-често слънчево и подходящо за плаж, с температури след вторник от 26 до 29 градуса, а на морската вода - около 24, 26.

 

ИЗБРАНО