До края на днешния ден над страната ще има променлива облачност, както и слънчеви интервали. Краткотрайни превалявания с локален характер ще има над североизточните райони и около планините. Ще духа слаб вятър от североизток, а дневните температури ще бъдат най-често от 15 до 20 градуса.

През нощта облачността от запад ще се увеличава, но ще остава почти без валежи. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. През деня отново над по-голямата част от страната ще бъде неустойчиво, с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

Дневните температури ще бъдат от 15 до 19 градуса. По високите котловини и морския бряг ще остава по-хладно. В Дунавската равнина и Тракия ще духа слаб вятър от изток.  На континента доста топло и предимно слънчево ще бъде в централните му райони. На Балканите и в източните части ще има повече облаци и ще бъде по-хладно, с дневни температури под 20 градуса.

В сряда краткотрайни превалявания ще има главно преди и около обяд на места над югозападните и южни райони, както и в планините. Ще бъде хладно за месец май, с дневни температури от 13 до 18 градуса, но в местата с повече облаци на запад и югозапад дори ще остава по-хладно, до 11-13 градуса. В четвъртък облачността ще бъде променлива, до значителна, но преваляванията ще бъдат само на отделни места около планините. Дневните температури слабо ще се повишат и ще достигнат 15 до 20 градуса. Вятърът ще бъде до умерен, от изток.

Хладно остава времето и в петък, когато дневните температури в повечето райони ще са между 13-14 градуса на север до 22-23 в крайните южни и югозападни райони. Ще бъде почти без валежи, а вятърът от изток ще остане до умерен в Дунавската равнина и Тракия. Предварителните сценарии на атмосферните модели сочат затопляне в събота и неделя.

През първия ден максималните стойности ще са от 18 до 24 градуса, а в неделя, от 22 до 27-28 градуса. Ще се повиши атмосферната неустойчивост и в западните райони и около планините ще има превалявания от краткотраен тип, гръмотевици и локални градушки. По-значителни ще бъдат явленията в неделя.