Голяма част от Южна Флорида бе обхваната от силни дъждове и внезапни наводнения заради преминаването там на тропически бури, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Заради бурите имаше масови закъснения на полетите на две от най-големите летища в този американски щат и много автомобили бяха залети и блокирани по някои от най-ниско разположените улици в региона.

"Приличаше на филм на ужасите", каза Тед Рико, шофьор и собственик на фирма за пътна помощ, прекарал голяма част от вчерашната нощ и целия ден, за да помогне за разчистване на улиците от закъсали автомобили. "Навсякъде има разхвърляни коли, върху тротоарите, в средата на улицата, без включени светлини. Просто лудост, разбирате ли. Изоставени коли навсякъде", разказа Рико, който е роден и израснал в град Маями. Той добави, че затова е готов за извънредни ситуации като тази.

Пътуващите в района вчера се опитваха да сменят полетите си. От вторник насам в някои райони на южната част на щата Флорида паднаха повече от 20 инча (50 сантиметра) дъжд на квадратен метър, като през следващите няколко дни се очаква да има още проливни валежи.

Малко преди обяд вчера имаше огромни опашки за самолетни билети и за преминаване на проверките за сигурност в залата за вътрешни полети на международното летище "Форт Лодърдейл-Холивуд". Информационните табла за полетите показваха, че около половината от полетите на този терминал са отменени или отложени.