Днес ще има купеста облачност, по-значителна в южната половина на страната и в следобедните часове. Там и вероятността за краткотрайни превалявания с гръмотевици е по-голяма. В Дунавската равнина до края на деня ще остане почти без валежи.

Максималните температури днес ще достигнат 20 до 25, 26 градуса.

Времето през трите почивни дни.

В нашата страна утре, а 24 май, повече слънце ще има в част от северните и западни райони в по-ранните предиобедни часове. Още около и особено след обяд, превалявания с гръмотевици са възможни в по-голямата част от страната, без ниските части на Северозападна България.

В събота също ще превалява краткотрайно в по-голямата част от страната, освен в крайните северозападни и югозападни райони.

В неделя има подобрение в прогнозата, спрямо предварителните очаквания от началото на седмицата. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има само в планините и в Североизточна България, по Северното Черноморие.

В неделя ще се повишат и дневните температури.  Утре, на 24 май, максималните стойности ще бъдат от 20 до 25 градуса в повечето райони на страната, а в неделя ще достигнат 22 до 27, 28 градуса. Минималните стойности сутрин, преди изгрев слънце, през трите почивни дни ще са в еднакъв интервал, от около 7, 8 до 13 градуса. Очакваните интервали са в рамките на нормалните, с незначителни отклонения в двете посоки.

В Гърция времето ще бъде подходящо за море, освен в петък, 24 май, когато и там на много места ще прегърми и превали. В събота и неделя подобни явления са малко вероятни. Температурата на морската вода в района на Халкидики е 21-22 градуса, а на въздуха ще бъде от 24 до 26, 27 градуса, малко по-ниска в петък.

По нашето Черноморие водата е с температура 16-18 градуса, но вероятност за краткотрайни валежи има и през трите почивни дни.

В планините в петък и събота няма да бъде особено подходящо за излети на открито, заради вероятността от гръмотевични бури. В неделя ще има повече слънце, а въпреки купестите облаци, краткотрайните превалявания са възможни само на отделни места и  с по-слаб интензитет.

Малко по-стабилна ще бъде атмосферата в началото на следващата седмица. Краткотрайни валежи до сряда ще има главно в и около планините на Западна България.  Температурите ще се повишат и ще бъдат от 25 до 30, на места в низините в някои дни до 31, 32 градуса. Все пак, по-подробни прогнози за времето след празниците очаквайте в следващите дни.

>>> Посетете и нашата Фейсбук-страница>>>>