Стотици хиляди домакинства и бизнеси са без ток в Калифорния заради поредната мощна буря с проливни дъждове и опустошителни ветрове, предадоха световните агенции.

Според портала "Пауъраутидж" без ток към 3 ч. местно време са 330 000 потребители. Преди това сайтът бе съобщил и за засегнати над 540 000 потребители.

На кадри, разпространени в социалните мрежи се виждат изкоренени дървета, блокиращи централно шосе, водещо към Сакраменто.

Най-малко шестима души, сред които и бебе, са жертвите на лошото време в Калифорния от началото на Нова година.

Според прогнозите най-лошото от бурята предстои. Издадено е предупреждение за опасност от още порои и силен вятър, които ще продължат поне до средата на новата седмица.

Метеоролози прогнозират, че най-лошото от бурята предстои. Издадено е предупреждение за опасност от още порои и силен вятър, които ще продължат поне до средата на новата седмица. Още в понеделник ще премине така наречена атмосферна река над Калифорния. При този феномен има пренос на тропически въздух, в резултат, на който в засегнатите райони има проливни дъждове. За районите с голяма надморска височина в Калифорния се прогнозират и снеговалежи.