Близо 15 000 души в подмосковния град Балашиха останаха без ток заради повреди в електрическата мрежа, предизвикани от проливни дъждове, съобщи руското министерство на енергетиката, цитирано от ТАСС.

По-рано източник на агенцията каза, че мълния е ударила подстанция в Балашиха и е избухнал пожар.

Движението на мотрисите по Филевската линия на московското метро между станциите "Багратионовска" и "Кунцевска" бе временно спряно заради проливните дъждове. Спряно е движението на метрото и между "Киевска" и надземната "Кунцевска" станция, а за пътниците са осигурени безплатни автобуси.

Пожарникари са локализирали в 14:50 ч. местно време пожар във вила в подмосковното селище Подрезково, съобщи местният отдел на министерството на извънредните ситуации на Русия.

По-рано бе съобщено, че паднала мълния е причинила пожар в жилищната сграда.

Междувременно от силния вятър рухна част от покрив на сграда на улица "Правда" в Москва, която в момента е в реконструкция. Части от покривната конструкция са паднали върху паркирани автомобили и са скъсали електропроводи.

В района на Сумския път в южната част на Москва водните потоци след проливните дъждове са наводнили няколко паркирани коли.