Над 12 хиляди мълнии са регистрирани из цяла Гърция днес според Националната обсерватория в Атина, съобщи в. "Катимерини".

От началото на седмицата метеоролозите предупреждават за интензивна гръмотевична дейност в страната, като жителите на Северна Гърция получиха предупреждение вчера от телефона за спешни случаи 112.

Днес бурята достигна Атика, като удари най-силно североизточните покрайнини на Атина. Проливен дъжд бе регистриран и на остров Лесбос, в североизточната част на Егейско море, и в Централна Гърция.

Генералният секретар за гражданската защита Василис Папагеоргиу каза пред "Катимерини", че съобщението от 112 е било от съществено значение заради високата активност на мълнии в района.

Според гръцките противопожарни служби няколко малки пожара са избухнали в резултат на гръмотевиците в северните предградия Дионисос, Маратон и Халандри.

Говорителят на противопожарната служба Василис Ватракоянис посочи, че дъждът не е успял да угаси пламъците и затова се е наложила намесата на пожарникари.