Националният институт по метеорология и хидрология издаде за вторник, 25 юни, предупреждение за опасно време - оранжев код, за значителни и интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури в четири области: Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където очакваните количества ще са до 50-65 литра на квадратен метър.

При оранжев код синоптиците прогнозират опасни и особено опасни метеорологични явления. Предупреждават за голяма вероятност от материални щети и за възможни  човешки жертви. При оранжев код е възможно да се наложи частична евакуация. Синоптиците предупреждават за опасности при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг. 

Предупредителен жълт код (потенциално опасно време) за гръмотевични бури и интензивни валежи с количества до 30-35 литра на квадратен метър за 25 юни е в сила за 12 области: Видин, Монтана, Плевен, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. Ще има и градушки.

При жълт код има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Следете прогнозата за времето. Не предприемайте неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето, съветват метеоролозите.

Нестабилно остава времето до края на седмицата.