Топло есенно време с комфортни температури ни очаква в следващите няколко дни.

Днес ще бъде слънчево и в по-голямата част от страната - почти тихо. Максималните температури ще бъдат от 14 до 20 градуса.

През нощта облачността ще бъде ясно и почти тихо. Повече облаци ще има над северните и северозападни райони. Температурите ще се повишат малко спрямо тези днес и в повечето места ще са между 4 и 9 градуса, по морския бряг — до около 12.

Утре през деня облачността ще бъде незначителна. В североизточните райони ще се появи слаб югозападен вятър. Температурите ще се повишат и ще са от 18 до 22 градуса, на места на изток до 23.

В петък ще се затопли още и дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса. Ще се повишат още малко и минималните и ще са от 5 до 10 градуса в повечето места.

Ще остане предимно слънчево или в висока облачност.

В събота времето ще остане без съществена промяна, а в неделя облачността ще се увеличи и от запад ще започнат превалявания от дъжд. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 14 градуса на запад до 19-20 в централните и източни райони. Ще се появи вятър от изток.

През следващата седмица облачността ще бъде по-често значителна. В някои дни ще има превалявания от дъжд. ще остане сравнително топло през повечето време, с дневни температури около или малко под 20 градуса, освен в някои дни в местата с валежи, където ще са малко по-ниски.

Високи ще бъдат минималните температури, в повечето места от около 8-9 до 13-14, в някои дни и малко по-високи на изток.