Повече от 100 вътрешни полета в Япония бяха отменени днес поради обилен снеговалеж в северните и западните части на страната, съобщиха двете най-големи авиокомпании в Япония, предаде ДПА.

Към 16:00 ч. местно време ANA Holdings е отменила 79 полета, което е засегнало около 5100 пътници, заяви Ютака Китахара, оперативен директор на авиокомпанията. "Времето в Североизточна Япония остава нестабилно и е възможна отмяната на още полети", каза Китахара.

Japan Airlines Co е отменила 49 полета, което е засегнало 2460 пътници, съобщи представител на оперативния отдел на авиокомпанията.

В световен мащаб хиляди полети бяха отменени по коледните празници заради бързото разпространение на варианта Омикрон на коронавируса.

Япония, която затегна граничния контрол, за да противодейства на заплахата от Омикрон, съобщи само за десетина случая на новия вариант, с което общо случаите на Омикрон в Страната на изгряващото слънце станаха 231. В тях се включват и пристигналите от чужбина, съобщава здравното министерство.