Вчера привечер и през нощта над много райони на Западна и Северозападна България паднаха обилни валежи, а на места - и градушка с размери до тези на малко яйце.

Днес ще остане силно неустойчиво, с гръмотевични бури на много места, както и локални градушки, макар че температурите ще останат високи: от около 23, 24 на запад до 32, 33 градуса в някои източни райони.

НИМХ е е обявил оранжев код за 9 области в Западна България: Видин, Монтана, Враца, София-град и Софийска област, Перник, Кюстендил,Благоевград и Пазарджик.

Жълти кодове имат Смолян, Пловдив, Ловеч и Плевен.

 Утре над западната и централна част на страната ще остане неустойчиво, а в събота преваляванията ще бъдат на по-малко  места. В неделя неустойчиво ще бъде и в североизточните райони.

Температурите ще останат без съществена промяна - от 25, 26 градуса в местата с повече облаци до 30-32 градуса.

Топло ще бъде и през нощта, с температури от 15 до 20 градуса, а на много места ще има тропични нощи (температурите няма да падат  под 20 градуса).

Подробна прогноза за почивните дни и следващата седмица очаквайте утре преди обяд, но през този уикенд планините няма да предлагат добри условия за туризъм: ще има гръмотевични бури, градушки, а по билата - опасност от мълнии и силен поривист вятър с променлива посока.

Ако имате интересни снимки или видео, свързани с времето, можете да ги изпращате на [email protected]