Предстоят няколко дни с нормални летни температури и добри условия за туризъм в по-голямата част от страната.

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но  без валежи. Дневните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, за София около 31. Ще духа до умерен източен вятър.

 През нощта ще бъде ясно, със слаб източен вятър. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 14 до 19 градуса.

В събота ще бъде слънчево със слабо развитие на купеста облачност. Над по-голямата част от страната ще остане без валежи. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има след обяд  и преди полунощ срещу неделя над крайните югозападни райони.

Максималните температури ще са от 29 до 34 градуса. Ще духа слаб, до умерен източен, в североизточните райони — североизточен вятър.

В неделния ден ще има купеста облачност, но само над крайните североизточни и югозападни райони има вероятност да превали и прегърми. Дневните температури ще са от 29 до 34 градуса в повечето места. Ще духа слаб източен вятър.

Двата почивни дни ще предлагат отлични условия, както за планина, така и за море. Само ако планирате преходи в Пирин, се съобразете с прогнозата: там е възможно да има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В понеделник минималните температури ще бъдат без промяна — от 15 до 19 градуса. Дневните стойности ще се повишат и ще бъдат от 31 до 36 градуса. Ще продължи да духа слаб източен вятър.

След обяд локални краткотрайни валежи не са изключени само на отделни места в източните райони и по Северното Черноморие.

От вторник до четвъртък ни очаква доста горещо време, с температури най-често от 33 до 38 градуса, в някои дни на места на запад и малко по-високи.

Краткотрайни валежи и гръмотевични бури са възможни в планините на Западна България в сряда, но най-вече в четвъртък.