През нощта облачността ще бъде значителна. На отделни места ще преръми или ще превали съвсем слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, по Черноморието и на югоизток до 9-10.

В събота през деня по-значителна облачност  ще има  над източните райони.  В низините ще се задържат мъгли, а по високите части в западната половина на страната ще бъде предимно слънчево. Отново на местата с ниски облаци и мъгли ще превали или преръми съвсем слабо.

В източните райони ще духа слаб северен вятър. Максималните температури  в страната ще са от 8 до 13 градуса, в крайните южни райони до около 15.

В неделя в низините ще остане мъгливо или с ниски облаци, а по високите части и в планините ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над югозападните райони и по Черноморието, но ще остане без валежи. 

Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, а дневните от 7 до 13.

През почивните дни времето в планините ще бъде подходящо за туризъм с предимно слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има в масивите на Югозападна България, но ще остане почти без валежи, а температурите ще бъдат около и малко над обичайните за периода.

В понеделник минималните температури ще са от нула до 6 градуса, а дневните от 9 до 14, в местата с мъгли — малко по-ниски. Ще има незначителна облачност, освен по Черноморието, където ще бъде по-често облачно. 

В голяма част от низините ще остане мъгливо или с ниски облаци. В Източна България ще духа слаб вятър от изток.

Съществена промяна на времето няма да настъпи и през следващите дни от началото на новата седмица.