През тази седмица ще усетим първите признаци на наближаващата есен.

До края на днешния ден над страната ще има значителна, но предимно средна и висока облачност. Ще остане без валежи.

Все още топло, с максимални температури от 27 до 32 градуса, за София около 27. Ще духа слаб вятър от изток.

През нощта облачността от запад ще се увеличава и след полунощ над западните и югозападни райони ще започнат превалявания от дъжд. В Източна България ще духа слаб вятър от югоизток.

Минималните температури ще бъдат от 14 до 20 градуса.

Още преди обяд вятърът отначало в западните райони, ще се ориентира от запад-северозапад и ще прониква по-хладен въздух. Ще бъде облачно, а в Западна България ще се усети наближаването на есента, с температури до около 20 градуса, по високите котловини и малко по-ниски. Там ще превалява дъжд, а по-късно дъжд ще вали и на места по Черноморието.

Максималните температури ще бъдат от 18-20 на запад до все още около 27-29 в източните райони, където до късния следобед вятърът ще бъде от югозапад.

В Европа есента започва да влиза в правата си и температури над 30 вече няма да има никъде, с изключение на крайните югозападни и южни части по Средиземноморието.

Облачността в повечето европейски столици ще бъде значителна, а на много места ще превалява и дъжд.

В сряда облачността ще бъде значителна. Дъжд ще вали с прекъсвания главно на места на юг и изток. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температури ще достигнат стойности от около 19-20 по високите полета и местата с превалявания до 26- 27 градуса на места в Дунавската равнина.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява до ясно време и сутрин на места в низините и котловините на запад минималните температури ще паднат до около 10 градуса. На изток ще бъдат от 12 до около 17 градуса.

През деня ще бъде слънчево, със слаб източен вятър и дневни температури от 26 до 31 градуса.

В петък ни очаква динамично и ветровито време. Облачността ще бъде средна и висока през по-голямата част от деня, ще духа умерен и силен южен вятър, а температурите чувствително ще се повишат и ще достигнат 28 до около 34 градуса. Привечер на запад облачността ще се вплътнява и ще започнат превалявания от дъжд.

В съботния ден ще бъде ветровито, с променлива облачност, на места на изток и в планините с краткотрайни превалявания. Дневните температури ще са от около 20 до 26 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от запад.

В неделния ден ще бъде по-често облачно, ветровито, дъждовно и хладно, с температури е голяма  част от страната не превишаващи 20 градуса, на места и по-ниски. Ще превалява дъжд, а по планинските върхове е възможно да вали и сняг.

Повече подробности за тези процеси очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.