Валежите от последните дни създадоха сериозни неприятности на отделни места, но не бива да забравяме, че, първо, летните извалявания са много неравномерни, петнисти.

>>>>>Виж галерия от снимки>>>>

На места може да повали нормално и за кратко, на други - интензивно, а трети, на няколкостотин метра или километър от първите, да не получат нито капка.

Снимки: pxhere

На второ място, за нашите зелени съжители на планетата - растенията, те са жизнено необходими, тъй като, за разлика от нас, не могат да си купят бутилка вода от магазина или  да се придвижат до чешмата и да се напият.

Снимки: pxhere

Освен това, колкото и  да вали, през лятото дъждът винаги е топъл

Снимки: pxhere

и свършва внезапно, често с дъга

Снимки: pxhere

и се мести в съседния квартал или  населено място:

Снимки: pxhere

От утре до събота валежи ще има на по-малко  места, но вероятността цялата територия на страната да остане на сухо или почти на сухо, има само в сряда, като дори тогава това не е сто процента сигурно.

Трябва да се отбележи, че подобно време е напълно нормално за това време на годината, началото на лятото и дори в момента, в епохата на промяна на климата, честите валежи са на фона на температури около и над обичайните за периода.

По-чувствително захлаждане ни очаква в събота, когато за няколко  дни от северозапад ще проникне по-хладен въздух и температурите на места може да се понижат с до 7-9 градуса.