Три температурни рекорда са регистрирани днес в Монтана, Ловеч и Силистра. На места термометрите отчетоха 26 градуса.

В Монтана вчера и днес са отчетени температурни рекорди за 5 и 6 ноември от началото на историята на измерванията, съобщиха от Метеорологичната станция в Монтана.

Вчера в града е достигната температура от 25,5 градуса. По този начин е подобрен рекорда от 2012 година, когато на 5 ноември е било 20 градуса.

В 13 часа днес са измерени 26,2 градуса, което също е рекорд за 6 ноември. В различните години на тази дата най-високата температура е била 19 градуса, а най-ниската минус 4 градуса, уточниха от метеорологичната станция в Монтана.

Заради топлото време улици и паркове в Монтана са пълни с хора, масите на заведенията са изнесени на открито и дори пчели са излезли от кошерите, макар да няма цвят и да не могат да събират мед.

Температурен рекорд е отчетен в Ловеч, съобщиха за БТА от хидрометеорологичната станция в града. Температурите днес са достигнали 27,2 градуса в 14.20 часа.

Така е подобрен рекордът от 1960 година, когато на 6 ноември е било 26 градуса.

Най-ниската измерена температура на тази дата е била минус 5 градуса, добавиха от хидрометеорологичната станция.

Измерените днес в Силистра 26.6 градуса са температурен рекорд за датата 6 ноември, според справка от Метеорологичната обсерватория в Силистра.

Досега най-високата температура на този ден е от 1963 г. - 25.4 градуса. Най-топло през ноември е било през 1969 г. - на 14 ноември е измерена температура 27.7 градуса.

Необичайните за сезона температури, приканиха варненци в морската градина и на плажа.