След кратко затишие тропическите циклони се активират отново в северното полукълбо.

Лидер по количеството им е Атлантическият океан.

Бившата тропическа буря Гонзало , която се приближаваше към южната част на Вятърните острови, отслабва до тропическа депресия на 26 юли. Намира се край северозападния бряг на остров Тринидад и се движи на запад със скорост от 33 км / ч.

Скоростта на вятъра в близост до центъра отслабва до 15 m / s с пориви до 20 m / s.

Той обаче ще донесе обилни дъждове на островите Тринидад и Тобаго, както и в крайбрежните райони на Венецуела. На островите Уинд и Ливърд се очакват валежите да са по-малко интензивни.

Вторият тропически циклон, Хана, се намираше в Мексиканския залив на 25 юли и се засили до стадия на ураган, а вчера достигна крайбрежието на американския щат Тексас. Според американския Национален център за проследяване на ураганите, той е бил разположен на 50 километра североизточно от Порт Мансфийлд и се е движил на запад със скорост 13 километра в час.

Скоростта на вятъра в близост до центъра достигна 140 км / ч. На част от брега на Тексас е обявено ураганно предупреждение, което ще бъде свързано с проливни дъждове, високи вълни и наводнения.

Ураганът Дъглас бушува в Тихия океан и се отправя към Хаваите. Миналата събота той беше на 525 км източно от град Хило на остров Хаваи и се движеше на северозапад със скорост 30 км / ч, като максималната скорост в близост до центъра беше 150 км / ч.

На 26 юли, скоростта на вятъра спадна до 148 км / ч с пориви от 185 км / ч, но ураганът е много опасен за Хаваите.

Обявено е предупреждение за ураган на Оаху и е в сила в Хавай, Ланай, Молокай и Кахолава.

Според Центъра за урагани, в Тихоокеанския регион в Хонолулу се очакват силни ветрове, опасни вълни, проливни дъждове, възможни са наводнения и свлачища.