Новите тежки метеорологични условия, които се очаква да ударят жителите на Централна Гърция през следващите дни, започнаха да засягат областта край Кардица със силни градушки и обилни валежи, предаде гръцката телевизия "Скай". Много щети нанесе градушка на полуостров Пелопонес, където бяха унищожени маслинени гори, повредени са къщи и автомобили.

Днес под влиянието на циклона са областите Атика, Крит и Цикладските острови.

Очакванията са голямо количество вода да се излее чрез бури и градушки в централната част на страната с настъпването на т.нар. от гръцките метеоролози циклон "Елиас".

Очаква се много силен дъжд и над пострадалата от наводнения област Тесалия. Там част от инфраструктурата е засегната силно от наводнението и властите се страхуват от ново преливане на реки. Предупредиха жителите на селата да се евакуират на по-високи места в близката планина.

С настъпването на лошото време се появиха и проблеми като свлачища и пропадания в някои части от пътната мрежа.

Поради свлачищата е затворена магистралата край гръцката столица Атина в участъка на Елеонас. Само в едната лента се извършва движението  в отсечката Атина - Патра поради свлачища.

В пълна готовност за оказване на помощ са силите на пожарната, Гражданска защита и специализирани военни части, съобщи министърът на климатичните кризи Василис Кикилиас.

Да се пътува само в краен случай, препоръчват от пътна полиция.