Ураганът Дориан се движи над океана, след като причини ограничени щети на Пуерто Рико и Вирджинските острови, предаде Асошиейтед прес.

Метеоролозите предупредиха, че Дориан се засилва и се очаква да достигне опасната категория 3, докато минава на изток от югоизточните и централните Бахамски острови през следващите два дни. Според прогнозите в събота ураганът ще премине близо до или над северните Бахамски острови, а в неделя ще достигне американския щат Флорида.

При преминаването си над островите в Карибско море вчера Дориан беше ураган от категория 1. Той причини прекъсвания на електричеството и наводнения на места, но не и сериозни щети.

"Доволни сме, че няма щети, за които да съобщим", заяви Уилям Солис, кмет на малкия пуерторикански остров Кулебра. Само едно населено място е останало без ток, добави той.

Дориан причини прекъсване на подаването на електроенергия на островите Сейнт Томас и Сейнт Джон на американските Вирджински острови, и частично на остров Санта Крус, съобщи говорител на правителството. Съборени са дървета и поне един електропроводна линия, но няма данни за големи наводнения.

Няма данни за сериозни щети на британските Вирджински острови.

Късно снощи Дориан се намираше на около 145 км от пуерториканската столица Сан Хуан и се движеше на северозапад с около 20 км/ч.