Челябинск е град в Русия със суров климат и хора, в чиито околности са разположени не малко закрити и строго охранявани секретни стратегически обекти. Въпреки загражденията и охраната, кафява мечка се е промъкнала и  е заспала на територията на един от тях.

Затвореният град се нарича Снежинск. Хибернацията на животното в близост до града е станала причина причината за свикването на спешна комисия.

Според пресслужбата на Министерството на екологията на Челябинския регион, властите решили да не будят мечката, а да я предпазят от любопитни очи.

През следващите дни теренът ще бъде маркиран със специални знаци, ще бъдат инсталирани фотографски капани и ще бъдат организирани патрули - територията ще бъде охранявана от рейнджъри.

През пролетта, когато мечката се събуди, тя ще може да напусне през специално създаден коридор към гората.

Как е попаднала мечката зад оградата на затворения град? Защо е решила да заспи в такава необичайна среда? Тези въпроси все още нямат отговори. Може би е повлияна от времето - дългата и топла есен. Може би нещо е уплашило мечката и тяе  напуснала обичайното си местотобитание, вече подготвено за зимния и сън.