Нестабилното време от края на месец май постепенно си отива. Преваляванията в следващите дни ще са на все по-малко места, а температурите в края на седмицата ще достигнат и преминат 30 градуса.

Днес ще бъде все още хладно, а в Дунавската равнина - и ветровито, с до умерен северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива. В следобедните часове на места ще превали, като в по-голямата част от страната явленията ще бъдат слаби, освен в крайните южни райони. Там и ще прегърми, а не са изключени локални градушки.

Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

През нощта в Дунавската равнина ще остане ветровито. В източната част на Северна България, а до сутринта - в североизточните райони: Лудогорието и Добруджа, ще има превалявания с гръмотевици.

Минималните температури утре ще бъдат от 6 до 11 градуса - ниски за началото на месец юни.

През деня ще остане неустойчиво и хладно. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в много райони на страната, освен в западната част на Дунавската равнина, където такива са по-малко вероятни. Дневните температури ще останат без промяна - от 17 до 23 градуса.

В сряда в Дунавската равнина и Тракия ще се развива купеста облачност, но превалявания са по-малко  вероятни. Такива ще има около планините. Дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и в четвъртък и петък, когато краткотрайни валежи ще има само в планините и полупланинските райони.

В петък ще се повишат и минималните температури, които ще бъдат от 9 до 14 градуса. Дневните в четвъртък ще бъдат от 24 до 29, а в петък - от 26 до около 30, 31 градуса.