Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само около планините на Югозападна България.

Дневните температури ще бъдат от 24 до 30 градуса.

До събота съществена промяна на времето няма да настъпи.

Ще бъде слънчево, с минимални температури от около 9 до 14 градуса и дневни стойности от 25 до 30, в някои  дни в низините до около 31. По морето ще остава с десетина градуса по-хладно.

В следобедните часове ще се развиват купести облаци, но краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има главно в планините на Западна България.

През почивните дни преносът на малко по-хладен въздух от североизток ще се усили и  атмосферата ще се лабилизира.

Въздушната маса във височина от неделя  и през голяма част от следващата седмица ще бъде с около 5-6 градуса по-хладна от сегашната, която е с температури, характерни за средата на лятото.

В неделя, Гергьовден, краткотрайни валежи с локален характер ще има в почти цялата страна, но ще остава все още топло, с температури от 23 до 29 градуса, по-ниски  в местата с по-интензивни  гръмотевични бури. Не са изключени и градушки.

През първата половина на следващата седмица ще остане неустойчиво, с температури около и  само малко  над обичайните за началото на месец май.

Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на много места в страната, като по-интензивни ще бъдат явленията в планинските и полупланинските части на Западна и Централна България около и  след обяд.

Според предварителните сценарии на моделите, постепенно, плавно стабилизиране на атмосферата, ще настъпи в последните дни на седмицата, през втората десетдневка на месеца, но по-конкретни прогнози очаквайте в края на тази седмица.