Силата на водопада може да изсече долина в планините, да създаде огромен каньон и дори да захрани електрическа централа. 

Ето някои от най-величествените водопади по света:

Ангел, Венецуела

>>>>Галерията от уникални снимки на всички водопади можете да видите тук>>>>

Това е най-високият водопад в света. Водата пада от височина 980 метра от планината Ауян Тепуи. Водопадът е толкова висок, че по-голямата част от падащата вода се изпарява или се разпръсква в ситна мъгла, преди да достигне земята.

Кървавите водопади, Антарктика

Зловещият и загадъчен кървавочервен водопад дължи своя цвят на солената вода, наситена с железни окиси, които стават червени, когато влязат в контакт с въздуха. Водата в него е толкова солена, че повече прилича на саламура.

Детифос, Исландия.

Най-големият и най-мощният водопад в Европа.

Гокта, Перу

Местните жители са знаели за неговото съществуване от векове, но останалата част от света научила за водопада едва през 2005 година. Това е вероятно третият най-висок водопад в света.

Хавасу, САЩ

Един от най-сниманите водопади в света, разположен в района на Гранд Каньон.

Игуасу, Аржентина

Един от най-сюрреалистичните водопади в света. Според легендата мястото се е образувало, когато една красива млада жена отказала да се ожени за Бог и избрала смъртен. Когато влюбените се опитали да избягат в кану, богът в ярост прекъснал реката и ги осъдил на вечно пътуване през водопада.

Герсопа, Индия

Най-високият водопад в Индия. Герсопа е уникален с това, че е изцяло едностепенен. Изглежда най-впечатляващо през сезона на мусоните.

Кайетур, Гвиана

Той е  123-ти по височина и 19-та по обем в света. С други думи, мястото е рядка комбинация от височина и обем вода

Едно от най-забележителните места в света. Гълфос, се намира в каньона на река Хвитау. 

Плитвишките водопади в Хърватско

Водата се излива от всяка пукнатина и от всяка тераса, събирайки се в кристално чисти езера. Езерата са разделени от естествени прегради или травертини, които се образуват от мъх, водорасли или бактерии.

Ниагарския водопад, САЩ

>>> Посетете и нашата Фейсбук-страница>>>>

Най-мощният и известен водопад в Северна Америка. Всяка минута през него преминават повече от 170 хиляди кубически метра вода.

Тру де Фер, Реюнион

Едно от най-отдалечените места в света. Водата пада точно в огромен зелен кратер. Има шест водопада.

Виктория, Замбия

Най-голямата група от падащи води в света. Мястото е едно от седемте чудеса на природата и е част от световното наследство. Първият европеец, който видял водопада, бил англичанинът Дейвид Ливингстън, който го нарекъл в чест на кралица Виктория.