В следващите няколко дни ще се редуват кратки захлаждания, превалявания от дъжд, в планините - сняг, последвани от поредно затопляне. 

Днес облачността ще бъде значителна, но ще бъде доста топло за края на февруари. Температурите ще достигнат 15-20 градуса, а на места, най-вече в централната част на Дунавската равнина са възможни и стойности по-високи с 1-2 градуса. Ще духа слаб, до умерен югозападен вятър.

През нощта облачността ще бъде променлива. Ще духа слаб южен вятър, който сутринта, отначало в северозападните райони ще се ориентира от северозапад и ще се усили. По изгрев слънце температурите ще бъдат от 1-2 градуса по високите котловини на запад до 11-12 по Южното Черноморие.

През втората половина на нощта от запад ще започнат превалявания от дъжд, които преди обяд ще обхванат централните и западни райони. На места не е изключено да прегърми. Преваляванията в низините ще бъдат от дъжд, а сняг ще вали над 1000-1200 метра надморска височина.

Около обяд ще превалява в централните и източни райони, а от запад валежите ще спират. В ранните следобедни часове температурите ще бъдат в широки граници: от 3-4 градуса по високите западни котловини до около 15 в крайните източни райони, където вятърът ще бъде все още от юг.

До вечерта валежите  ще спрат в по-голямата част от страната, освен в Североизточна България, където слабите превалявания ще спрат най-късно.

В петък денят ще започне с по-студено време и минимални температури от около минус 3 до плюс 3 градуса. Още преди обяд ще се появи и усили вятър от северозапад-запад и ще бъде умерен, в Дунавската равнина - временно силен. През страната ще премине бърз атмосферен фронт. От запад на изток ще превали краткотраен дъжд, в Предбалкана и планините - сняг, който няма да образува снежна покривка.

Максималните температури ще достигнат 7 до 12 градуса.

В събота температурите ще останат без съществена промяна спрямо тези в петък. Ще бъде слънчево, но сутринта на места в низините  и котловините са възможни краткотрайни мъгли, които до обяд ще се разсейват.

В неделя облачността ще се увеличи, ще се появи вятър от юг, а температурите чувствително ще се повишат. Минималните ще са от минус 1 до 4, а дневните - от 10 до 16 градуса.

В понеделник температурите ще се повишат още малко, но атмосферата ще бъде неустойчива и въпреки ранната дата, на места около Стара планина не е изключено около и след обяд да превали краткотраен дъжд и дори да прегърми. Топло, с минимални температури от 3 до 8 и дневни - от 13 до 18 градуса.

Доста топло, според предварителните прогнози, ще остане времето и  на празничния трети март, но разширена и подробна прогноза очаквайте утре и в петък.