Астрономическата есен започва днес в 10 часа и 51 минути българско лятно часово време. В унисон с този астрономически факт, за кратко времето ще придобие есенни щрихи.

Знаете ли, че равноденствието не настъпва на самия ден в началото на есента, а 1-2 дни по-късно, а пролетното от своя страна предхожда астрономическата пролет?

Днес от запад облачността ще се увеличава и след обяд от запад ще започнат превалявания от предимно слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса.

Утре ще бъде облачно и над централните и южни райони ще превалява дъжд.

Температурите сутрин ще са от 11 до 16 градуса, а дневните ще се понижат малко спрямо днешните и ще бъдат от 17 до 23 градуса, но по високите полета, вкл. в района на София вероятно няма да превишат 14-15 градуса.

В сряда ще превали слабо над югозападните райони и по Черноморието. Облачността ще бъде променлива, често значителна.

В четвъртък отново ще бъде облачно и дъждовно над по-голямата част от страната. Ще бъде сравнително топло, с температури от 21 до 27 градуса.

В петък облачността ще бъде значителна. Температурите в страната сутринта ще бъдат от 8 до 14 градуса. Дневните ще са от 20 до 25, 26 градуса, с изключение на североизточните райони, където ще нахлуе по-хладен въздух и дневните стойности няма да превишат 15-17 градуса. Там ще превалява и дъжд.

В събота и неделя ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, без валежи. Дневните температури ще бъдат малко по-високи от обичайните за последните дни на септември - от 21 до 26, в неделя на места до 28 градуса.