За пореден път Коледа у нас ще бъде без сняг, но с температури около обичайните за края на декември.

Днес над низините и котловините ще бъде предимно облачно и мъгливо, с разкъсвания на облачността след обяд. Повече слънчеви часове ще има над планините.

Максималните температури ще са от 5 до 10 градуса.

През нощта облачността ще бъде по-често значителна. Ще бъде почти тихо. Утре сутрин минималните  температури ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса, малко по-високи в югозападните райони и по морето.

През деня в низините и котловините ще бъде облачно и мъгливо. Незначителна ще бъде облачността след обяд над планините. 

Дневните температури ще са от 5 до 10 градуса. По поречието на Дунав и в източните райони ще духа слаб североизточен вятър. 

 

В по-голямата част от Европа времето ще бъде като у нас: облачно, мъгливо и с температури малко над нулата. По-топло, ще бъде по Средиземноморието.

Без съществени валежи, предимно облачно и мъгливо ще остане времето до края на седмицата. Минималните температури ще бъдат около и малко  над нула градуса, а дневните от 4-5 до 9-10 градуса.

В началото на следващата седмица от североизток ще прониква по-студен въздух. Температурите ще се понижат с 2 до 4 градуса. Ще остане облачно, със слаб до умерен североизточен вятър, но съществени валежи не се очакват.