Днес времето ще бъде облачно. От запад ще започнат превалявания от дъжд и сняг, които ще обхващат главно южните и планински  райони. В София ще превалява сняг, дъжд и валеж в смесена фаза.

Температурите след обяд ще достигнат стойности от 4 до 10 градуса. Ще духа умерен вятър от северозапад, в югозападните райони - от север.

Утре сляб сняг и дъжд ще превалява над североизточните райони. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, в източната част на Горнотракийската низина  и  Черноморието - до 6-7 градуса. По-ниски стойности са възможни в Югозападна България.

През деня температурите ще достигнат 2 до 7 градуса. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен, вятър от северозапад. 

В сряда минималните температури ще бъдат от минус 5 до плюс един градуса. В югозападните райони минималните температури ще са по-ниски, до около минус 8, минус 9 градуса.

През деня максималните стойности ще бъдат от 1 до 8 градуса. Ще остане ветровито, с до умерен северозападен вятър. Почти без валежи.

Без съществена промяна ще остане времето в четвъртък и петък. Минималните температури най-често ще са от около минус 4 до 1 градус, на места в югозападните райони и високите полета до около минус 6, минус 7 градуса. Дневните стойности ще бъдат най-често от 3 до 8 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна, с временни разкъсвания, почти без валежи в по-голямата част на страната.

Вятърът в четвъртък ще отслабва и вечерта срещу петък ще стихне, а впоследствие ще се появи слаб, от източна посока.