Преваляванията продължават и днес, а в някои райони на страната и утре.

Дъжд вали в по-голямата част от страната, а сняг - вече само по високите части на планините.

Днес преваляванията ще продължат в почти цялата страна, с изключение на крайните източни райони. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Оранжев и жълт код е обявен за цялата страна без Добрич и Варна. Втората степен на предупреждение за опасни метеорологични явления, обявена от НИМХ важи за 16 области в страната, а жълт код - за 10 в западната и няколко области от източната половина на страната.

В западната половина на страната ще бъде и по-хладно. Температурите отново ще варират в широк интервал, от 5-8 градуса на запад до 14-15 в Източна България.

С прекъсвания, преваляванията ще продължат и през нощта и утре. Температурите остават без съществена промяна, сутрин от 4-5 до 10, след обяд от 7-8 на запад до 16 на места по Черноморието.

В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, а в западната половина на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад  и ще бъде слаб.

Още преди обяд от югозапад преваляванията ще започнат да спират, но в северните и източни райони с прекъсвания все още ще превалява до вечерта.

Преваляванията ще спрат окончателно почти навсякъде едва в неделния ден.

Тогава минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 10 до 15 градуса.

Облачността ще бъде все още значителна, но ще има и разкъсвания и временни намаления. Слаби превалявания са възможни само  на отделни места.

В началото на следващата седмица ще се установи предимно слънчево време или с незначителна облачност. Температурите ще се повишат още и ще са от 13 до 18 градуса.

Сутрин минималните най-често ще бъдат от около 2 до 7-8 градуса и  в котловините са възможни слаби слани. Около водните басейни и в ниските части на низините в някои дни ще има кратки мъгли и намалена видимост, но още преди обяд те ще се разсейват.