Днес денят започва с повече слънце, а температурите ще достигнат обичайните за това време на годината стойности. За съжаление, за кратко.

След обяд облачността от запад ще се увеличава, отначало предимно средна и висока. Слаби краткотрайни превалявания са възможни само на изолирани места в планините. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Дневните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса.

Тази нощ облачността ще продължи да се увеличава и до сутринта в западните райони ще превали дъжд. Ще се появи вятър от запад. 

Утре минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса. Облачността ще бъде променлива, по-значителна над южните райони. На места ще превали, но съществени валежи няма да има. 

Вятърът ще се усили и ще бъде до умерен, в Дунавската равнина — временно силен. 

Дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса спрямо днешните и ще бъдат от 13 до 18 градуса.  

 

На континента температурите остават малко по-ниски от обичайните в повечето места. Дъжд ще има по западното крайбрежие, но и на изток. В Москва преваляванията ще бъдат от летен тип, придружени от гръмотевици.

В събота и неделя облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления в неделя.  Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните от 13 до 18, малко по-високи в неделя. 

В събота на места в южните райони ще превали дъжд, а в неделя валежи са по-малко вероятни.

В понеделник ще бъде слънчево, а температурите през деня ще достигнат 17-22 градуса.