Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. В низините вероятността за валежи е малка, а краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има в следобедните часове в Стара планина  и Рило-Родопската област. В района на столицата също не е изключено да превали слабо.

Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса, за София около 24, 25.

Утре температурите ще се повишат още и  ще бъдат от 27 до 33 градуса. Ще остане слънчево, с развитие на купеста облачност, но превалявания отново са възможни главно над планините, както и в Добруджа и по Северното Черноморие.

Топло, на места в низините - горещо, ще бъде и в сряда. Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса. В низините ще остане без съществени валежи. Краткотрайни превалявания са възможни в планините и североизточните райони.

В четвъртък и петък температурите остават около и над обичайните, от 29 до 33, 34 градуса. В по-голямата част от страната ще остане слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. Такива ще има около и  след обяд в планините и в Североизточна България, където има условия за по-силни локални извалявания, а на места и  градушки.

През почивните дни температурите слабо ще се понижат, а  краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на повече места.