Това е същият процес, който ще свали температурите у нас до под минус 10 на места, но за разлика от нашата страна, заради топлите средиземноморски води, Гърция ще бъде затрупана от сняг.

Първата вълна от лошо време, наречена от метеоролозите "Рафаил", която донесе обилни валежи от дъжд и сняг в Гърция в навечерието и първия ден на Новата година, днес се изтегля на изток и в по-голямата част от страната времето временно ще се подобри, съобщава "Катимерини", като се позовава на гръцката метеорологична служба.

От вечерта обаче от северозапад се очаква ново влошаване на времето, първо в Йонийско море, а през нощта и в останалата част от континентална Гърция. Новият фронт, наречен "София", ще донесе дъждове и сняг в планинските и полупланинските райони. Основна черта на новата вълна от лошо време ще бъдат обаче много ниските температури със силен снеговалеж в планините и бурни ветрове в моретата.

Снегът ще е обилен на места на остров Евбея, в Централна Македония, Източна Тесалия и централна континентална Гърция. Сняг се очаква и в Солун в четвъртък.

Ниските температури ще се задържат от четвъртък до събота, като ще останат отрицателни в много райони на централна и северна Гърция.