Лятото продължава с високи температури, но и гръмотевични бури и локални градушки.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 32 до 36, 37 градуса.

След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за краткотрайни валежи е малка, освен на отделни места в Пирин и Западните Родопи.

През нощта ще бъде ясно, а минималните температури утре сутрин ще са от 16 до 21 градуса.

През деня утре отново ще бъде горещо, с температури от 34 до 39 градуса. След обяд над Рило-Родопската област ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и там ще има гръмотевични бури и градушки.

Привечер и преди полунощ срещу четвъртък локални краткотрайни превалявания ще има и на места в северните и северозападни райони.

В четвъртък до обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове, отначало над северозападните райони, а впоследствие и в северните, централни и източни, ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури и градушки.

Ще остане горещо, с температури от 32 до 37 градуса в повечето места.

В петък и събота ще бъде по-хладно, с температури от 27-28 градуса до около 32-33 в югозападните райони. Ще духа умерен, в петък временно силен северозападен вятър. В следобедните часове ще има места с краткотрайни валежи, в петък - над южните и източни райони, а в събота - предимно в източната част на страната и по Черноморието.

В неделя ще остане сравнително хладно за юли, с температури около и малко под 30 градуса. Вятърът от северозапад ще бъде слаб до умерен. Краткотрайни превалявания ще има на много места места около планините и в източните райони.

В началото на следващата седмица температурите слабо ще се повишат. Неустойчиво ще остане в източните райони и на места около планините.