До края на днешния ден ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но в по-голямата част от страната - без валежи. Краткотрайни превалявания с гръмотевици и локални градушки са възможни в и около планините на Югозападна България.

Ще духа до умерен вятър от изток, а дневните температури в следобедните часове ще достигнат 32 до 37 градуса, за София около 32. Там в часовете след обяд ще има локални превалявания и гръмотевици.

За днес НИМХ е издал предупреждение за високи температури - жълт код - за голяма част от страната: Горнотракийската низина, западната и централна част на Дунавската, както и Югозападна България.

Утре над западните и част от южните райони атмосферата ще бъде по-неустойчива и на повече места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над по-голямата част от Източна България ще остане предимно слънчево и горещо. 

Температурите в страната ще бъдат от 26-30 на запад до 35-36 в източните райони.

В сряда ще има променлива облачност, а краткотрайни валежи с гръмотевици могат да се очакват около планините на Южна България. Там на места ще има и локални гръмотевични бури. В по-голямата част от Северна и Източна България вероятността за валежи  е по-малка. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, по бреговата ивица - от изток.

Горещо, с дневни температури от около 31 до 37 градуса.

В четвъртък остава горещо, с развитие на купеста облачност, без валежи. Дневните температури ще са от 33 до около 38 градуса.

В петък горещото и сухо време продължава, с температури в следобедните часове от 34 до 39 градуса.

Ще духа слаб, в източните райони - до умерен и временно силен вятър от изток-североизток.

В събота и неделя остава сухо и много горещо, с температури от 34 до около 38-39 градуса. Остава и слабият до умерен вятър от изток-североизток.

Предварителните сценарии на моделите не очакват сериозна промяна на времето и през следващата седмица - последните дни на месец август.