В следващите дни ни предстои горещ период, през който на места температурите ще бъдат с около десетина градуса над обичайните.

Днес ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи ще има само на отделни места в планините и Крайморска Добруджа - крайните североизточни райони.

Дневните температури ще бъдат от около 30 до 35, в югозападните райони 36-37 градуса. 

През нощта облачността ще намалее до ясно време. Повече облаци ще има над североизточните райони и на места в Добруджа  и по Северното Черноморие ще превали и прегърми. Минималните температури ще са високи, от 16 до 21 градуса. 

Преди обяд утре на места в източните райони ще превали и прегърми. 

Продължава повишението на температурите, които ще бъдат от около 32 до 38 градуса. В крайните северозападни и югозападни райони са възможни и с градус-два по-високи стойности.  

Ще бъде слънчево или с незначителна купеста облачност, а слаби краткотрайни валежи са възможни само на отделни места в планините и крайните североизточни райони.

 В Европа утре най-високи ще бъдат температурите на Балканите и в източните части на континента — Украйна  и част от Европейска Русия. Температури над 35 градуса ще има, освен у нас, в Западните Балкани и руската столица, но докато у нас подобни температури, макар с 6 до 8 градуса над обичайните, не са рекордни, а в Москва 35 градуса би могла да доближи най-високите стойности за деня, измервани някога.

В четвъртък ще бъде слънчево или с незначителна купеста облачност. Макар вероятността за слаби краткотрайни валежи на места да е малка, такива са възможни в отделни райони в планините и по Черноморието.

Температурите ще се повишат още и ще бъдат в интервала от 33 до 38 градуса. В района под Кресна на югозапад не са изключени и 40 градусиви стойности.

Най-високи температури ни очакват в петък, когато в по-голямата част от страната дневните температури ще бъдат от 35 до около 40 градуса.  Това са стойности, по-високи от обичайните за периода (които в различните населени места са примерно около 28-30-31 градуса) с около десетина градуса.

Привечер  и през нощта срещу събота на места ще превали и прегърми, като не са изключени и локални по-силни гръмотевични бури и градушки.

В събота температурите ще се понижат и ще са от 31 до 36 градуса, а в неделния ден - от 29 до 33. На места в планините, но и северозападните и централни южни райони ще превали и прегърми. Все пак, конкретика за тези явления очаквайте в следващите дни до края на седмицата.

Времето в планините.

В планините ще можете да намерите малко прохлада, но ако става дума за почивните дни, изчакайте четвъртък-петък и се информирайте за прогнозата в района, където желаете да правите преходи или почивате.

По морето в повечето дни температурите също ще бъдат по-ниски от тези във вътрешността на страната и особено западните и райони, но там до средата на седмицата в някои дни все още има вероятност за краткотрайни локални превалявания и по-нестабилно време.