В следващите дни температурите у нас ще се повишават и в средата на седмицата ще бъде доста горещо.

Днес облачността ще бъде променлива, а слаби краткотрайни превалявания са възможни на места около планините и в северните райони. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще достигнат 26 до 32 градуса.

През нощта ще бъде ясно, с по-значителни увеличения на облачността над западните райони. Ще духа предимно слаб вятър от запад, а най-ниските температури утре сутрин ще са от около 14 до 19-20 градуса.

През деня утре ще се развива купеста облачност, а кратки превалявания, на места с гръмотевици ще има предимно в планините. Ще духа слаб, до умерен западен вятър. Дневните температури ще са от 29 до 35 градуса.

В сряда преди обяд ще бъде слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста облачност, но вероятността за превалявания е малка. В Дунавската равнина ще остане ветровито, с умерен вятър от запад. Дневните температури ще продължат да се повишават и ще бъдат от 30 до 36 градуса.

В четвъртък ще бъде слънчево и горещо, с температури от 33 до около 38 градуса. Ще продължи да духа до умерен вятър от северозапад.

В петък ще бъде най-горещо, с температури от 35 до около 39 градуса.

По-късно през деня и през нощта срещу събота от северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има гръмотевични бури и локални градушки.

В събота ще бъде неустойчиво над цялата страна, с гръмотевични бури и локални градушки. Температурите ще достигнат от около 30-32 градуса на запад до все още близки до 40 градуса стойности на места в източните райони.

В неделя атмосферата частично ще се стабилизира, а температурите ще се нормализират - от 26 до около 32 градуса.