Тази седмица започва и ще продължи с високи температури. Постепенно захлаждане ще настъпи в средата и втората и половина, но въпреки това ще остане по-топло от обичайното за септември.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 33 до около 38 градуса.

НИМХ обяви жълт код за почти цялата страна, с изключение на 4 области - Смолян, Добрич, Варна и Бургас.

През нощта над по-голямата част на страната ще бъде ясно и топло. Повече облаци ще има над северозападната част на страната и там на отделни места не е изключено да превали и прегърми.

Температурите утре сутрин ще бъдат от 15-16 до около 22 градуса.

През деня над централните и източни райони ще бъде слънчево, с висока облачност.

Остава горещо, с температури от 32-33 градуса на запад до около 38 в централните и източни райони.

Малко по-ниски ще бъдат температурите по морския бряг.

В западната част на Дунавската равнина ще прониква малко по-хладен въздух. Там ще духа умерен вятър от северозапад и на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

В Европа есента е превзела по-голямата част от континента. Температурите са летни само у нас на Балканите, докато в западната и централна част на континента минималните сутрин са около 10 градуса, а дневните не превишават 20-21, облачността е значителна, а на много места превалява и дъжд.

У нас в следващите дни температурите постепенно ще се понижават и в края на седмицата ще бъдат от 26 до около 30 градуса - по-близки до обичайните за септември, но все още по-високи от тях.

На места ще има краткотрайни локални превалявания и гръмотевици.