Днес ще бъде слънчево, със слабо развитие на купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще са от 32 до 37 градуса, за София около 33. Ще духа слаб, до умерен вятър от изток-североизток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, с температури по изгрев слънце от около 12 до 22 градуса. 

През утрешния ден остава слънчево и горещо. Температурите ще се повишат още малко и ще бъдат от 33 до 39 градуса, по-ниски по морския бряг. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток или североизток. 

В сряда остава слънчево през по-голямата част от деня, но около и след обяд от изток на запад  на отделни места ще превали и прегърми, като не са изключени и локални градушки. Горещо, с температури от 34 до 39 градуса.

 В четвъртък облачността ще бъде променлива до незначителна, а вероятността за превалявания е малка. Ще духа до умерен вятър от изток, а температурите ще достигнат 35 до 39, 40 градуса.

В петък съществена промяна на времето няма да настъпи. Остава горещо, с температури сутрин около и над 20 градуса и след обяд до 39-40 градуса. По морето, както и през цялата седмица, ще остава с няколко градуса по-хладно заради бриза.

Без промяна ще остане времето и  в събота и неделя - предимно слънчево, горещо, с температури най-често от 35 до 39 градуса, но са възможни и стойности до 40.

Няма да настъпи захлаждане и в началото на следващата седмица, напротив: моделните сценарии очакват още по-високи температури, в някои от дните и над 40 градуса.