Горещините продължават, макар температурите днес да не достигнат вчерашните екстремални стойности.

Днес ще бъде слънчево и горещо, със следобедни температури от 34 до 39 градуса. Ще духа слаб вятър от запад и северозапад.

НИМХ е обявил оранжев код за опасно високи температури за 8 области в Южна България. За останалата част на страната без Видин, кодът е жълт.

 През нощта ще има незначителна облачност. Малка вероятност от слаби краткотрайни валежи има на места в Стара планина и североизточните райони. Минималните температури утре сутрин ще са около 20 - от 17 до 22 градуса.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Купеста облачност ще се развива над Стара планина и най-вече крайните североизточни райони. Там, както и по Северното Черноморие ще превали и прегърми, а има опасност и от по-интензивни явления като гръмотевични бури и локални градушки.

Дневните температури в повечето места ще бъдат от 33 до 38 градуса, на юг до около 39.

В четвъртък отново ще бъде много горещо, с температури от 37 до 41, на места и до около 42 градуса. Ще има купеста облачност и на отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа до умерен западен, по-късно - северозападен вятър.

В петък за кратко ще захладнее по-чувствително, до близки до обичайните за периода температури в интервала от 27 до 33 градуса. Ще духа до умерен северозападен вятър. Още преди обяд на места в Западна и Северозападна България ще превали и прегърми. Интензивни явления и градушки ще има по-късно около Рило-родопската област.

След обяд  и привечер краткотрайни валежи и гръмотевици ще има и на места в останалата част на страната.

Поносимо горещо, слънчево и сухо ще остане времето в събота. Дневните температури ще са от 30 до 35 градуса.

В неделя и понеделник температурите ще се повишават и през втория ден ще достигнат 35 до около 38, 39 градуса.

Според предварителните прогнози на моделите, все още колебливи за срокове толкова напред във времето, постепенно понижение на температурите с няколко градуса, ще настъпи в средата на следващата седмица. За да сте наясно доколко и точно в каква степен ще се случи това, следете прогнозите ни.