Днес през по-голямата част от деня и в равнините ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има около планините и в западните райони.

Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса.

Привечер и преди полунощ гръмотевични бури са възможни и в останалоите райони на страната. Не са изключени и локални градушки.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Нестабилно, с гръмотевични явления и краткотрайни валежи ще бъде на много места в страната. По-малка вероятност за такива има в Дунавската равнина и по Черноморието.

Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса.

В петък ще има повече слънце, а краткотрайни валежи са възможни само на изолирани места около планините. Температурите ще се повишат и ще са от 29 до 34, на места до 35 градуса.

В събота и неделя в по-голямата част на страната ще бъде слънчево, с купеста облачност, но без валежи. Изключение в събота привечер и през нощта срещу неделя ще са част от западните райони и Северозападна България, където ще има мощни гръмотевични бури и градушки. Явленията там ще продължат през голяма част от нощта.

В неделя неустойчиво ще бъде в западните и югозападни райони.

През двата почивни дни ще остава топло, в низините на места и горещо, с температури от 28 до 33, 34 градуса.

Слънчево, с купеста облачност и високи температури ще остане и в понеделник.