През страната днес преминава атмосферен фронт и на много места преваля дъжд, по високите места и в планините - сняг. 

До края на деня остава ветровито, с умерен и силен северозападен вятър, Облачността преди обяд ще бъде значителна, освен в Северозападна България, където вече намалява до слънчево време. След обяд и привечер валежите ще спират навсякъде, а облачността ще намалее до незначителна. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

През нощта облачността от запад отново ще се увеличи, но ще остане без валежи. Вятърът от запад в централните и западни райони ще отслабва и до изгрев слънце ще стихне, докато на изток все още ще духа слабо. Минималните температури утре сутрин ще са от нула до 5 градуса. През деня вятърът в западната част на страната ще бъде от изток, до умерен, а в източните части ще се ориентира от юг. Започва повишение на температурите и след обяд те ще бъдат от 12 до 18 градуса. 

Облачността ще бъде средна и висока, освен над Югозападна България. Там след обяд на отделни места ще превали дъжд.

През нощта срещу сряда на отделни места ще превали слабо и за кратко. Минималните температури в сряда ще бъдат от 5 до 10 градуса и до края на седмицата вече няма опасност от слани. През деня ще се затопли още и температурите ще достигнат 15 до около 20 градуса. Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Вероятността за валежи е малка. Ще духа до умерен вятър от изток и югоизток.

В четвъртък, все още на фона на календарния месец март, времето ще бъде като през май - топло и неустойчиво. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11-12, на места, податливи на влиянието на южния вятър - до около 15 градуса. От запад на изток, на фона на топлото време, ще премине атмосферно смущение и на много места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки. Вятърът в източните райони ще бъде от юг-югозапад, а на запад постепенно ще се ориентира от западната четвърт. Неустойчиво време, с някои характеристики за летните месеци.

В петък ще бъде слънчево, със средна и висока облачност. Топло, с дневни температури от 20 до около 25 градуса. 

Ще духа слаб вятър от запад.

В събота ще бъде слънчево, с висока облачност и дневни температури от 22 до 28-29  градуса. Не е изключено на места да бъде премината и 30-градусовата граница. Най-топло ще бъде в неделния ден, когато температурите ще достигнат 24 до 28-29 градуса. Ще остане слънчево, с поява на високи облаци. 

Вятърът през почивните дни ще бъде слаб, от южната четвърт.