Днес облачността над южните райони ще бъде променлива, често значителна. Там на повече места ще превали краткотраен дъжд, а не са изключени и гръмотевици.

В северните райони ще има променлива, често незначителна облачност и  малка вероятност за превалявания.

Температурите ще бъдат от 24 до 31 градуса.

Утре превалявания ще има само около Стара планина, а в останалата, по-голяма част на страната ще остава сухо и топло, с температури от 25 до 31 градуса.

В петък, ще бъде слънчево или с незначителна облачност, почти без валежи. Температурите ще останат около и малко под 30 градуса.

В събота слаби превалявания ще има на места в планините и по Черноморието, а в неделя - и е някои източни райони. Количествата валеж няма да бъдат съществени.

Времето през почивните дни ще бъде относително добро за туризъм, както в планините, така и  на море, ако изключим някои дни в Старопланинския масив и в събота по Черноморието.

В Гърция от петък до неделя  времето ще бъде добро за море. Не са изключени съвсем слаби локални краткотрайни превалявания, но като цяло ще бъде почти сухо. Температурите там ще бъдат най-често от 29 до 34 градуса на места във вътрешността на Пелопонес и Атика.

В началото на следващата седмица генерална промяна на времето няма да настъпи. Ще бъде слънчево или  с променлива облачност. В следобедните часове главно на места в планините и източните райони има вероятност за краткотрайни превалявания, без особен интензитет. Температурите ще бъдат най-често от 24 до 29 градуса.