В следващите дни ни очаква промяна на времето и понижение на температурите.

До края на деня ще остане слънчево, с повече облаци след обяд над източните райони. Ще духа слаб вятър от запад.

Дневните температури ще достигнат 2 до 8 градуса.

През нощта ще бъде ясно, със слаб вятър от югозапад. Минималните температури утре ще бъдат от минус 5 до нула градуса.

През деня ще бъде слънчево, със слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Температурите след обяд ще достигнат 6 до 11 градуса. Привечер от северозапад облачността ще започне да се увеличава.

В Европа през централната част на континента към Балканите ще нахлува арктичен въздух. Там ще бъде облачно, ветровито, на места със слаб сняг.

Топло е по Средиземноморието, а в Киев при отрицателна температура ще превали слаб дъжд и са възможни поледици.

У нас от петък започва няколкодневен по-студен период. С усилване на вятъра, от северозапад - умерен и временно силен, ще нахлува студен арктичен въздух.

На места ще превали слаб сняг, по-съществени валежи ще има на отделни места под наветрените части на планините.

Облачността ще бъде променлива, често значителна.  Снежна покривка от няколко сантиметра ще се образува в част от Софийско, а по-голямата част от низините ще останат без такава.

Ще бъде все по-студено, особено сутрин, но и през деня в много райони температурите ще остават отрицателни: това важи най-вече за високите места, над 400-500 метра надморска височина.

През почивните дни и в началото и първата половина на следващата седмица, ще бъде студено, с минимални температури от минус 10 до минус 5, в някои дни на места до около минус 12. 

Дневните стойности най-често ще са от минус 3-4 до около плюс 1. Вятърът ще усилва усещането за студено време. Облачността ще бъде променлива, на места, главно в планинските и полупланински райони, както и по Черноморието, ще превалява, предимно слабо, сняг.

Предварителни изгледи за начало на повишение на температурите има за края на следващата седмица.