В следващите дни времето ще остане динамично и често ветровито, но ни очаква поредица от нахлувания на доста студен арктичен въздух.

Днес облачността ще бъде незначителна. Ще продължи да духа умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури ще достигнат 3 до 8 градуса.

През нощта облачността ще бъде незначителна. Ще духа слаб вятър от северозапад, по Черноморието — до умерен от север. Минималните температури утре сутрин ще са предимно от минус 7 до минус 2, на места по високите котловини — с градус-два по-ниски.

През деня ще бъде слънчево, със слаб западен вятър. Дневните температури ще са в интервала от 2 до 7 градуса.

На континента слънчево е в крайните югозападни и южни части. Предимно облачно е на Британските острови и в централните райони, но там остава почти без валежи. Ветровито е на Балканите, а най-ниски са температурите в Украйна и Европейска Русия.

У нас в четвъртък  температурите ще са малко по-високи. След студено утро, с минимални стойности от около минус 6, минус 7 до минус 1, през деня облачността ще бъде незначителна, а температурите ще достигнат 6 до 11 градуса.

Вятърът ще бъде предимно слеб, до умерен от запад  и запад-югозапад.

Промяна на времето ще започне още привечер  и преди полунощ, с ориентиране на вятъра от северозапад и увеличение на облачността.

През нощта срещу петък и в петък от северозапад на югоизток ще превали краткотрайно сняг и дъжд, който бързо ще преминава в сняг, но валежите няма да бъдат значителни.

Това ще бъде продължението на поредицата мощни нахлувания на арктична въздушна маса,  каквито вече имахме в последните дни, но след петъчния ден температурата им ще бъде с няколко градуса по-ниска.

Минималните температури в петък ще са от минус 5 до нула, а дневните от минус 1 до 4-5 градуса. Облачността ще бъде значителна, на места ще превали съвсем слаб сняг, на югоизток - дъжд  и мокър сняг.

Ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър.

В събота и неделя остава ветровито, с променлива, често значителна облачност. Минималните температури ще бъдат от минус 8 до минус 2, на места в котловините при изясняване - до около минус 10.

През деня ще остава студено, с температури от минус 3 до  плюс 2 градуса.

През втория ден вятърът ще се ориентира от север в Източна България.

Ветровито, студено, със значителна облачност и предимно слаби превалявания, главно около планините, ще остане времето през първата половина на другата седмица. Минималните ще са най-често от минус 9 до минус 3, в някои дни при намаляване на облачността в котловините - малко по-ниски. през деня стойностите ще са около и под нула градуса.