С началото на февруари започва чувствително затопляне, като след кратка пауза утре, температурите през почивните дни ще достигнат около 15, а другата седмица на места и 20 градуса.

До края на днешния ден времето в по-голямата част от страната ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Спрямо тези от предишните дни, температурите ще се повишат  и след обяд ще достигнат стойности от 8 до около 14 градуса на места в Дунавската равнина.

Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

През нощта облачността ще бъде променлива, по-често значителна. От запад на изток през страната ще премине размит атмосферен фронт и само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен, в Дунавската ранина - силен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса.

През деня облачността ще остане по-често значителна, но с временни разкъсвания и намаления, по-съществени над западните райони. Краткотрайни валежи ще има на места около Централния Балкан, както и в североизточните райони, но няма да бъдат значителни. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от северозапад, в източните части - от север. Максималните температури ще са от 5 до 11 градуса в повечето места.

В събота и неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност и дневни температури през първия ден от 8 до 13, а в неделя - от 10 до 15 градуса. Ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина с умерен и силен западен вятър. Ще се повишат и минималните температури - в събота от около минус 3-4 до плюс 2, а в неделя от нула до 5 градуса.

В понеделник ще бъде топло за началото на февруари, но много ветровито, със силен и бурен вятър. Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните от 13 до 18 градуса. 

По-комфортно време ни очаква към вторник и сряда, когато вятърът, без да стихва напълно, ще отслабне и ще бъде слаб до умерен в Дунавската равнина. Минималните температури почти навсякъде ще са положителни, на места до 8-10 градуса, а дневните ще се повишат още и ще бъдат от 16 до 21 градуса към вторник и градус-два по-ниски в сряда (по-конкретно по тези параметри - в прогнозите ни в следващите дни).